SØKEMOTOR
OPTIMALISERING
(SEO)

SØKEMOTOROPTIMALISERING (SEO)

Hva er søkemotoroptimalisering?

SEO står for “Search Engine Optimization” og er optimaliseringstiltak som er utslagsgivende for din posisjon i Google eller Bing søk. SEO tiltak vil tiltrekke flere relevante prospekter og eksisterende kunder til din nettside.

God søkemotoroptimalisering vil gi din nettside organiske (ikke-betalt) visningsplass på førstesiden. Visning tilknyttet relevante søk opp mot innholdet på nettsiden. Organiske søketreff er definert som plasseringene under de øverste betalte plasseringer som annonseplasseringer.

I motsetning til Google Ads, kan man IKKE betale seg til en høyere rangering ved “organiske” søkeresultat. Høy rangering må man jobbe langsiktig for med en robust SEO strategi som tar deg til toppen.

Statistikk viser at de første 10 resultatene får 89.71% av trafikken på Google søk.
Best place to a hide a body? Second page of Google.

Hvordan fungerer søkemotoroptimalisering (SEO)?

Søkemotorer som Google og Bing bruker algoritmer definert som bot’er / Site Crawlers som analyserer nettsider. Algoritmene leser innholdet til sin database for å plassere nettsiden i en indeks som bedømmer dens plassering ved ulike søkeresultat.

Søkemotorenes algoritmer er designet til å identifisere relevante, autoritære sider og tilrettelegge for en effektiv brukeropplevelse. Faktorer for rangering i søkemotorer mange, som blant annet:

 • kvalitet på innhold
 • bruk av nøkkelord
 • navigering
 • hastighet
 • og ikke minst mobilbrukervennlig.

Søkemotoroptimalisering av din nettside og dens innhold med disse faktorer som fundamentale retningslinjer vil hjelpe deg rangere høyere i søkeresultat.

Det burde strategisk legges inn en innstas mot å produsere innlegg/bloggartikler i relevans mot bedriften sitt tilbud for å umiddelbart kunne presentere/hjelp søkere med finne svar på deres spørsmål. 8 % av søkstrafikk er direkte spørsmål, er du kilden til å levere svar på spørsmål til søkere vil du favoriseres av Google/Bing. (kilde: Moz)

Oppsummert så kommer det ned til å gjøre en grundig jobb for å tilrettelegge at ditt innhold resulterer i den best mulige brukeropplevelse for de som søker på Google og andre søkemotorer.

 

Hvorfor er SEO så viktig for bedriften sin nettside?

SEO er en sentral komponent i den digitale markedsførings-mixen. Søkemotoroptimalisering kan faktisk defineres som roten god digital avkastning, både for organisk og betalt trafikk.

Annonseringsplattformene sine sitecrawlers vil rangere nettsiden sin relevans opp mot det du markedsfører.
En søkemotoroptimalisert landingsside vil uten tvil bidra til å økt Relevancy Score (Facebook Ads), Ad Relevance (Google Ads) og Landing Page Experience (Google og Facebook).
Dette er beregninger som står sentralt i ligningen for  hvilke resultater som høstes fra den betalte annonseringen.

En investert innsats for søkemotoroptimalisering i dag, kan være helt avgjørende for hvordan din bedrift vil se ut om ett, to eller ti år i fremtiden.
En innsatsfaktor for å utvikle digital autoritet. SEO kan er å karakterisere som langsiktig digital eiendomsutvikling.

Søkemotoroptimaliserings byrå - Din SEO konsulet

 

Hvordan jobber vi med SEO for våre kunder?

 1. Strategisk søkemotoroptimalisering

Vi utarbeider en detaljert nøkkelord-strategi av reell markedsdata fra gjennom våre analyseverktøy som blant annet:

 • Søkevolum i relevant område
 • Kjøpsintensjon tilknyttet søketermet
 • Konkurransesituasjonen

Dokumentet vil inkludere veiledning for hva bedriften burde produsering av innhold/blogg som vil stimulere søkemotorer til å gi bedriften relevant og lønnsom trafikk.

 1. Teknisk søkemotoroptimalisering

Implementering av strategi og direkte arbeid i nettsiden sin kode (skjelettet).

 • Optimalisere koden for markering av innhold til å hjelpe Google / Sitecrawlers lese siden riktig
 • Optimalisere nettsidens bilder med riktig beskrivelser og identitet. Bilder via Google står for ca. 22 % av alle internettsøk. (Kilde: Spark Toro)

ØNSKER DU BLI FUNNET NÅR FOLK AKTIVT SØKER ETTER DET DU TILBYR?

Fyll ut navn og email så tar vi kontakt for å diskutere ulike løsninger.