6 tips til å vokse på Instagram i 2020.

Forord:

Ja, det er ikke like lett som det var før, det er sikkert og visst. Hvorfor er det slik spør du?
Enkelt forklart har det sin bakgrunn i endret fordeling med tilbud og etterspørsel av innhold på plattformen. Her vil jeg gå igjennom 6 taktikker som vil kunne hjelpe deg med å lykkes med å utvikle en Instagram profil i 2020.

Vesentlig flere jager drømmen om et yrke som innholdsprodusent/influencer enn tidligere, målt opp mot antall nye brukere og aktive seere. Dette er en sentral faktor i hvorfor store profiler i snitt opplever lavere Engagement Rate (likerklikk & kommentarer / antall følgere) i løpet av det siste året. Ett ord: Konkurransesituasjonen.

Men nok om det nå, dette vil jeg gå mer i dybden på ved et annet innlegg (Den fallende Engagement Rate) – så følg med!

Nå skal vi gå mer i dybden på ulike taktikker for å vokse en profil i antall følgere, privat og bedrift, med dagens Instagram algoritme.

(NB! Her er det fokus på verdifull kompetanse og ikke det visuelle. Så bit tennene sammen, for her følger det kun verdifull tekst og ikke glamorøse bilder).

1) Instagram søkemotoroptimalisering.

Instagram bruker nå sitt eget søkemotoroptimalsieringsverktøy til å rangere de beste profiler på topp.

Hvordan måles det om man er best?
3 sentrale faktorer: RELEVANS, KONTINUITET og KVALITET.
Spesifikt heter systemet «Topical Authorities Ranking System» ( http://gdac.uqam.ca/WWW2016-Proceedings/proceedings/p1203.pdf ).

Men hva betyr dette? Det betyr at du må bruke spesifikke nøkkelord i din Instagram profil, mer spesifikt i din biografi.

Dersom din nisje er eksempelvis, “trenings inspirasjon” , hvor “trenings inspirasjon” nevnes flere steder i din bio og captions, så vil Instagram vise din profil automatisk til de som har vist interesse for denne nisje og da søker aktivt etter trenings inspirasjon, samt allerede følger profiler av samme karakter som din.

Hmm, ettersom hun liker å følge med på han, så kommer hun nok til å like å følge med på henne også. La oss la henne oppdage denne nye profilen
– Topical Authorities Ranking System, av Instagram.

Men hvordan skal man finne de rette nøkkelord å bruke bio og captions?

  1. Søk på profiler med stor følgerbase i din niche. Autoritetene i i din nisje.
  2. Kopier deres biografier og lim inn i et «Word Cloud Generator Tool», bruk f.eks: https://www.jasondavies.com/wordcloud/ (Gratis)
  3. Gjør dette med min. anbefalt 50 profiler, jo flere jo bedre. Følg også disse profilene.
  4. Resultatet vil vise hvilke nøkkelord som er gjentakende og mest brukt i biografiene til vellykkede autoriteter i din nisje. Velg ut et par av de største nøkkelordene og implementer strategisk i ditt profilnavn og bio. Du vil da stille sterkere i søkemotoren.

Hvorfor fungerer dette?

Instagram sin søkemotor vil skanne profilen din for nøkkelord. Motoren plukker opp at de personene som følger autoritetene i nisjen vil også ha en høy sannsynlighet for å bli engasjere seg ditt innhold (Relevancy score). Dette vil kunne resultere i flere visninger av din profil både organisk ved utforsk, emneknagger og ved betalte plasseringer.

2) Finn din spesialitet og lag spesifikt innhold omhandlet din nisje.

Dette er viktig. I likhet med søkemotoroptimalisering, plukker Instagram opp at ditt innhold er tilknyttet i spesifikt tema i sammenheng med nøkkelord i din biografi. Ikke prøv å lure algoritmen folkens, den kampen vinner du aldri.

Velg et spesifikt emne for din profil. Majoriteten av dine innlegg burde omhandle dette emnet. Ikke bytt fra emne til emne, hold deg til et og bli en autoritet innenfor ditt emne.

Ikke vær random, folk ønsker ikke å følge «random» med mindre de er dine mer personlige bekjente. Dette vil Instagram plukke opp umiddelbart. Du vil få mindre visninger og havner mest sannsynlig i «null-vekst sonen». Er det en hyggelig sone å henge i da?

Hvis din nisje er trening, burde du gå mer spesifikt i et emne innenfor dette brede temaet. Eksempel på mer spesifikk nisje:

  • Trenings inspirasjon for muskelvekst
  • Trenings inspirasjon for eldre
  • Trenings inspirasjon for de med en hektisk hverdag
  • Trenings inspirasjon for de late
  • Trenings inspirasjon for crossfit
  • Trenings inspirasjon for løpere

Hvorfor er dette viktig?

Når noen besøker profilen din, tar de en umiddelbar beslutning om dette er relevant og interessant for dem.
Dette avgjøres på få sekunder, om de kun blir en besøkende eller en følger. Dersom du treffer med din nisje vil du få relevante følgere som vil engasjere seg i innholdet ditt. Dersom det er random, vil engasjementet være dårligere.

Velg din nisje med omhu.
Er det høy konkurranse i nisjen?
Er dette noe jeg har passion for?
Uten passion, vil du mest sannsynlig ikke lykkes. Husk at du skal være lykkelig i ditt arbeid.

VÆR SPESIFIKK! Du vil oppleve vesentlig bedre engasjement som er en langsiktig verdi i din profil når du bygger din følgerbase.

3) Bruk emneknagger riktig (Hashtags).

Bruk emneknagger som er relevant for innholdet du publiserer.

Hvorfor er dette viktig? Dersom du treffer med riktig emneknagger vil eksponeringen kunne bli betydelige større.

Dersom algoritmen plukker opp at emneknaggene er høyest relevant mot innholdet du publiserer, vil du kunne havne i «explorer-feed». Dette betinger så klart at innholdet er av en viss kvalitet. Nevner igjen: RELEVANS, KONTINUITET og KVALITET. Men i denne forstand skal du ikke ha kontinuitet med å bruke de samme emneknagger om og om igjen. Vær kreativ, mix it up!

Hvordan finne relevante emneknagger til ditt innlegg?
Her kan man eventuelt bruke Influencer Marketing Hub sitt gratis verktøy for å optimalisere for relevans:

https://influencermarketinghub.com/instagram-hashtag-generator/

Hvordan vet Instagram at innholdet er relevant?

Instagram bruker en type «pixel» (skjermbilde screening) som analyserer innholdet opp mot relevans i dine emneknagger.

F.eks: Dersom du tar bilde av natur og tagger «selfie», vil dette plukkes opp og dine visninger vil nedprioriteres i algoritmen med bakgrunn i din misvisende bruk av emneknagg.

Ved er gjentakende “overtredelser” kan dette ha skadelige konsekvenser for din profil sin vekst. Instagram vil plukke opp dine misvisende handlinger og du vil få en type «skygge» over din profil i hvordan de prioriterer visninger av ditt innhold. (Både mot følgere og ikke-følgere).

IKKE BRUK EMNEKNAGGER SOM IKKE ER RELEVANTE MOT INNHOLDET I HÅP OM Å FÅ FLERE VISNINGER.

4) Lange og meningsfylte caption’s – Mikroblogging.

Start å tenk på dine innlegg som en mikroblogg.

Tekstinnholdet kan være av karakteristika tips, historie, meninger, fakta etc. som gir verdi til ditt publikum. Dette vil øke sannsynligheten for at publikum vil kommentere og like innlegget ditt. Personer kjøper i stor grad av tillit, personlighet gir tillit. Gi profilen din en personlighet.

Husk mellomrom for å gjøre det mer behagelig å lese, samt relevante emojier som hjelper publikum med å fordøye budskapet i teksten.

NB! Husk alltid å avslutt med et spørsmål. Dette vil få publikum til å kommentere og resonnere over dine tips, din historie, dine meninger eller fakta du presenterer. Det vil samtidig bygge et sterkere bånd med ditt publikum.

5) Invester tid i engasjement. Organisk aktivitet.

Profilen er ditt produkt, uansett og du er en bedrift eller en privatperson.

Etter å fulgt stegene over, begynn å kommentert og like profiler sine innlegg for å få eksponeringen. MEN, kommentere relevant og meningsfylt som fanger positiv oppmerksomhet. Kommentere også med relevante spørsmål, som oppfordrer mottaker til samhandling. Dette vil øke resultatet betydelig enn å kommentere med to emojier.

Prøv å tilrettelegge for å bli plukket opp av relevante «repost» kontoer av størrelse.

Send DM’s for samhandling. Komplimenter, spør, eller kun «takk for at du fulgte meg». It’s all in the effort you put in. Dette vil bygge et sterkere bånd og du tilrettelegger for et bedre engasjement fra vedkommende i fremtiden som kommer.

Mål: lik og kommentere på minst 50 profiler per dag. Målrettet mot profiler som har det publikum som høyest sannsynlig vil engasjere seg i ditt innhold. Du vil se resultater.

Dette vil kreve tid, men skal man lykkes, må man legge inn det harde arbeid. Spesielt i lys av konkurransesituasjonen på plattformen.

6) Invester kroner i å annonsere din profil. Betalt eksponering

Hvorfor annonsere?

Du sier i bunn og grunn til Instagram, «Hei. Jeg ønsker at dere skal vise meg til flere potensielle kunder/følgere.»
Dette blir en byttehandel mot penger og relevante visninger slik at dine potensielle kunder/følgere kan se at du eksisterer.

Bekymret for å investere penger? Start heller rolig. Det er mye bedre med 10kr per dag, enn 0 kr per dag. Jo mer du investerer, jo høyere forventet avkastning/resultat.

Målrettet publikum for eksponering:

1) Start med automatisk mot likhetstrekk av dine eksisterende følgere. Se om det fungerer.
Men husk, mange av dine følgere er muligens følger deg på bakgrunn av en personlig relasjon og ikke interesse for din nisje. Så et dupliserende personlighets karakteristika av dine eksisterende er nødvendigvis ikke så relevant allikevel, hvor det trekkes data fra tante Ruth og onkel Georg som et publikum å vise annonsen til.

2) Lag flere “avatar”’er av dine følgere som engasjerer seg mest. Trekk ut interesser og karakteristika fra disse for å bruke i “Detaljert publikum”. Prøv forskjellige sammensetninger og analyser hva som fungerer best. La promoteringen løpe i helst 5 dager før du tar en beslutning. på hva som fungerer eller ikke.

Instagram er en bedrift, de liker å tjene penger. Er du en bidragsyter her, vil du så klart like deg. Det er ikke rakettforskning.

SoMe Hacks Mastery Group

Få tilsendt ekslusivt verdi innhold med tips og triks rundt markedsføring på sosiale medier!

Del post:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar